15 Mart 2010 Pazartesi

Sevdalı Günlerimizin Zamanı Geldi Artık







ektiğimiz arı otlarımız büyümeye devam ediyor


(bu resim muhittin beyle tesviye çalışmalarımızdan :eylül 2009)
15 şubatta bademlerin çiçek açmasıyla başladı Sevda'lı günlerimiz. o günden bu yana tabi ki şuruplama çalışmalarımızı da yaptık. henüz üst kapakları açıp da mevcut durumlarına , ana kontrolüne ve yavru durumuna  bakamadık. henüz kolonilere daha petek filan veremiyorum- vermedim.
İlk defa kovan başına 1 kg bal verildi. 5 kere de şuruplama yaptım.Bu sene çok şükür geçen seneki gibi yüzde yetmiş kaybımız olmadı.Kovan sönmeleri var. açlıktan. En çok üzüldüğüm Almanya'dan özel olarak eniştemin getirdiği "konika"'ın ... maalesef kaybı. konika yı 2 çıtalı kovana vermiştim. Diğer anaları kıyamadım. Neyse. Bir daha getirecek ablamız ve eniştemiz.Sağolsunlar.

Bu arada arı otularımız da gittikçe büyümekte.Bu kış çok yağmur yaptı havalar. arazinin yarısı sular ltında kaldı.o kısımlarda arı otumuzun yüzde 80 ni çıkmadı. Henüz yeni yeni çıkan arı otlarımız var.

Bu sene tecrübe edindik. tohumu bir daha mikserle atmak lazım.El ile atmalarda tohum kümeler halinde düşüyor. bu yüzden bitki öbek öbek çıkıyor.

2 yorum:

  1. Sayın Hocam,öncelikle konikanın başına geşenden dolayı geçmiş olsun der, kovan sönmelerini minimuma indirdiğinizden dolayıda kutlarım,tarlalarda elle atılan tohumlarda dengesizlik maalesef oluyor,işin çözümü bahsettiğiniz yöntem,tarlalarınızda ve arılarınızda verimli sezon sonunda bol ürünlü bir yıl diler saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim İlhami dostum;
    sağlık olsun diyeceğiz artık,
    yorumunuza geç cevap verdim.
    beni bağışlarsınız inşallah.
    hayırlı ve bol ürünlü sezon dilerim.

    YanıtlaSil