24 Ekim 2009 Cumartesi

H1N1 Virüsüne Karşı Bazı Basit Önlemler

1-Ellerin sıklıkla yıkanması
2-Ellerinizle yüzünüze dokunmayın yaklaşımı.Yemek,banyo ve yara bakımı gibi zorunluluklar dışında yüzünüzün herhangi bir yerine dokunmaktan kaçınınız.
3-Ilık tuzlu suyla günde 2 kere gargara yapınız.(tuza güvenmiyorsanız listerin kullanınız.)H1N1 in boğaz veya burun boşluklarında çoğalıp enfeksiyona sebep olarak karakteristik belirtiler göstermesi için 2 ila 3 güne ihtiyaç vardır.Sağlıklı bir kişinin ılık tuzlu suyla gargara yapmasının etkisi hastalığa yakalanmış olan bir kişinin tamiflu kullanması ile aynıdır.Bu basit ucuz fakat güçlü önleyici yöntemi küçümsemeyiniz.
4-Yukarıdaki 3. önleme benzer olarak ;Burnunuzun içini günde enaz 1 kere ılık tuzlu suyla temizleyiniz.Günde 1 kere burnunuzu sümkürün ve sonra ılık tuzlu suya batırılmış pamuk tamponlarla silerek temizleyiniz.Bu yolla burnunuzda bulunan virüs sayısını etkili bir şekilde azaltmış olursunuz.
5-Narenciye gibi C vitamini bakımından zengin olan yiyecekleri kullanarak doğal bağışıklığınızı güçlendiriniz..Eğer ilave olarak C vitamini kullanmak zorunda iseniz emilimi arttırmak için mutlaka çinko ile alınız.
6-Bitkisel çaylar,çay,kahve gibi sıcak ve ılık içeceklerden içebildiğiniz kadar çok içiniz.Sıcak içecekler içmek gargara yapmakla aynı etkiye sahiptir fakat ters yöne doğru.Sıcak içecekler virüsleri yaşamaları mümkün olmayan ortama sahip olan mideye doğru yıkayarak götürürler.H1N1 virüsü midede çoğalamaz,herhangi bir zarar veremez ve hayatıyatını devam ettiremez.
Sağlıklı günler dileklerimle.

http://ilhamiuyar.blogspot.com/ adresinden alınmıştır.

2 yorum: