19 Şubat 2009 Perşembe

BALDA HİDROJEN PEROKSİT ETKİ ( 7)




Balın içindeki temel antibakteriyel etkinin, balda enzimatik reaksiyon sonucu ortaya çıkan hidrojen peroksite bağlı olduğu bulunmuştur. Glukoz oksidaz enzimi, arının hypopharyngeal bezi tarafından üretilir ve nektar içine salgılanır. Bu enzim, nektardan balın oluşumuna yardım etmektedir. Hidrojen peroksit ve asidite, balın korunmasını sağlar. Bu da balın dayanıklılığını devam ettirmesine yardımcı olur. Üretilen hidrojen peroksit, balın olgunlaşması sırasındaki sterilize etkisini gösterir. Bal sulandırıldığında, hidrojen peroksit düzeyinde bir artış görülmektedir.
bu diziden sonraki 8. sayı aşağıdaki adresimizin "bal hakkında" sekmesindedir.

2 yorum:

  1. selamlar
    hocam sizi ilgiyle izliyoruz
    lütfen devam edin
    sayılar

    YanıtlaSil
  2. selamlar taşkın dostum;
    ilginiz için teşekkür ederim.
    yeni sezonda ürününüz bol, işlerinizde kolaylıklar dilerim.
    görüşmek dileğimizle...

    YanıtlaSil